רעיונות ומתכונים טעימים של פשטידות לחג השבועות

חג שבועות הוא חג בו אוכלים הרבה פשטידות – הן משביעות, טעימות וכשעושים אותן היטב הן הופכות למעדן מלכים. אז הכנו לכם כמה מתכונים נהדרים לחג השבועות, כדאי לכם לשמור וליהנות מהארוחות הנהדרות.

24.07.2023 מאת: פורטל הכרמל והצפון
רעיונות ומתכונים טעימים של פשטידות לחג השבועות

freepik

רעיון לפשטידה קלאסית

 

את הפשטידה הבאה פשוט אסור לכם לפספס – פשטידת פסטה עם בצלצלי שאלוט. ניקח תבנית בגודל 25 עד 35, נשמן אותה קצת. ניקח שתי כפות של פירורי לחם, חבילה של אטריות צינור קצרות ומבושלות על פי ההוראות, חצי כוס עשבי טיבול שאתם אוהבים קצוצים, 50 גרם חמאה, שתי כפות שמן, 12 בצלצלי שאלוט אותם נחצה לרבעים, מיכל שמנת מתוקה, שתי שיני שום קצוצות, מיכל אחד של קוטג', קוביית גבינת פטה מפוררת, 200 גרם קשקבל וארבע ביצים. עבור הטיבול נצטרך חצי כפית אגוז מוסקט טחון, חצי כפית פלפל אנגלי גרוס, מלח ופלפל שחור גרוס. 

 

נחמם תנור ל-180 מעלות, נפזר את פירורי הלחם על התחתית, נחמם במחבת שמן וחמאה, נוסיף את בצלצלי השאלוט ונטגן שמונה דקות עד הזהבה. נצנן את הבצלצלים ובינתיים בקערה נפרדת נערבב את השמנת המתוקה, הצ'דר, התבלינים והביצים לתערובת אחת. נתבל במלח ופלפל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי ואז נוסיף את האטריות, את הבצלצלים ואת גבינת הפטה. ניצק לתבנית ונאפה עד הזהבה וכאשר הפשטידה מתמצקת. לאחר מכן מגישים קר ופרוס. 

 

רעיונות לפשטידה ייחודית

 

ועכשיו נעבור לשתי פשטידות לשבועות שמככבות בבתים רבים. הראשונה היא של פשטידת תירס סופר מתוק וזוקיני. עבור הפשטידה הזו נצטרך שני קלחי תירס מתוק, 4 קישואים, קוטג', שמנת חמוצה, בצל קצוץ, שלוש ביצים, 5 כפות קמח תופח, מלח, פלפל, כף שמיר, כוס וחצי גבינת מוצרלה. 

 

נחמם את התנור ל-180 מעלות, מטגנים את הבצל, חותכים את הקישואים והתירס מהקלחים, מטגנים את כולם יחד ומערבבים את כל החומרים האחרים בקערה, לבסוף מערבבים שיניהם ואופים 40 דקות. 

 

פשטידת בייבי ברוקולי היא הפשטידה השנייה, עבורה נצטרך מארז של בייבי ברוקולי חתוך גס, שני בצלים בינוניים, שתי ביצים, גביע קוטג', 3 כפות שמן וקצת סולת. נכין רוטב בשמל ונחלוט את הברוקולי, נטגן בצל ואז נעביר את הכול לקערה ונוסיף את שאר המרכיבים ונערבב, לאחר מכן משמנים תבנית, מעבירים את המוצרים, מפזרי קצת סולת מלמעלה, אופים 45 דקות ומגישים חם.

 

רעיון לפשטידה עם טעם עונתי

 

הפשטידה הבאה מנצחת בקטגוריית הפשטידה עם הטעם הכי עונתי – פשטידת פטריות שיטאקי. עבורה נצטרך שלוש כפות של שמן זית, שתי כרישות פרוסות, ארבע ביצים, 200 גרם גבינה צהובה, 2 קוטג', שתי סלסלות פטריות שיטאקי אותן נפרוס, שתי כפות שמיר, שליש כוס פירורי לחם, מלח, פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל אנגלי ורבע כפית אגוז מוסקט. 

 

נחמם את התנור ל-180 מעלות, לאחר מכן נחמם שמן במחבת ונטגן את הבצלים והכרישה בערך 10 דקות עד הזהבה קלה, לאחר מכן נוסיף למחבת את הפטריות ונמשיך לטגן עוד 5 דקות. בשלב הבא נתבל – נוסיף פירורי לחם, תבלינים ומערבבים היטב, נסיר מהאש ונצנן. 

 

בשלב האחרון נערבב בקערה נפרדת את הביצים עם הקוטג', נוסיף לקערה את תערובת הפטריות והבצלים ונכניס בשלב הזה את הגבינה הצהובה והשמיר, נערבב ונעביר לתבנית אותה נשמן מראש. יש לאפות את הפשטידה 45 דקות עד השחמה – מובטחת לכם הנאה גדולה באכילה!

 

תגובות

מומלצים