לאן נעלם השיק מועדת תכנון ובנייה?
גילויים חדשים על לקויים קשים בועדת תכנון ובנייה רכס הכרמל והיחס המופלה, שיק בסך 12773ש"ח הלך לאיבוד.. לפרטים.
מקורות פורטל הכרמל, חושפים את השיק והמכתב ששלחה מנהלת החשבונות בועדה לתכנון ובנייה רכס הכרמל נואת שרף אלדין לממונה על מחוז חיפה במשרד הפנים יוסף משלב בו היא מודיעה על אבידת שיק וההתחייבות של אותו מוסד אקדימי בכרמל שנאבדו מהמגירה של משרדי הועדה בדליה ועוד מציינת שבשנת 2009 הודיעה על שבירת ארון במחלקת הנהלת החשבונות.
אותו מוסד אקדימי בכרמל שילם בשיק לועדת תכנון ובנייה עבור אישורים ושרותים, השיק המשולם חזר ולא נפרע, אותו נציג של המוסד האקדימי חזר לועדה ובאישור מיוחד מסר שיק שני עם התחייבות שהשיק לא יחזור עוד, למרות ההתחייבות האישית שלו השיק חזר.
השיק החוזר וההתחייבות לא עברו לטיפולו של עו"ד ע"מ לגבות את החוב, נואת מציינת:
השיק הנעלם הוחזק במגירה נעולה במחלקת הנהלת חשבונות ונואת מציינת שהחדרים במחלקה פתוחים ללא דלתות ויש נגישות חופשית לחדר הנהלת החשבונות.
בתאריך 5/10/2010 נואת שולחת מכתב ליוסף משלב ומודיעה לו:
"היום ולאחר שהיה ד"ר מאלק עמרור רואה חשבון של משרד הפנים במחלקה, נשאלתי על רישום שיקים חוזרים עבור שנים קודמות ואיפה נמצאים? הודעתי לו שחלק גדול מהשקים נמצאים בהוצל"פ שהיו בטיפולו של עו"ד שקיב עלי עד שנת 2004, וגם על השיק הנ"ל אשר נמצא במגירה אצלי ללא כל טיפול".
נואת מציינת במכתב: "לאחר שעה בערך פתחתי את המגירה והופתעתי לגלות שהשיק הנ"ל וההתחייבות של הבעלים של המוסד האקדימי בשם...לא נמצאים במגירה וישירות הודעתי למהנדס הועדה".
נואת, בסוף המכתב ליוסף משלב כותבת: "יש לציין שבתאריך 6-12-2009 הודעתי במכתב להנהלת הועדה על שבירת הארון שהיה נעול במחלקת הנח"ש שבו שמורים תלושי שכר ומסמכים חשובים ללא כל טיפול".
במכתב מכותבים ראשי המועצות כרמל נסר אלדין ווגיה כיוף, אינ' סלימאן נסר אלדין מהנדס המועצה והועדה, נגיב נסר אלדין יו"ר אגף מינהל מ.מ דליה, ד"ר מאלק עמרור רו"ח ובודק המערך הכספי בועדה.
כאשר נודע למערכת על עניין אבידת השיק ומכתבה של נואת ליוסף משלב, התחלנו לתחקר את כל הגורמים הקשורים לעניין והופתענו לגלות שחלק גדול מהמכותבים לא קבלו כלל את מכתבה של נואת עד שלא מסרנו להם עותק מהמכתב ידנית.
אפרת: "ממונה מחוז חיפה במשרד הפנים, מר יוסף משלב הפנה את הטיפול בנושא למשטרת ישראל, נא לפנות אליהם ישירות".
במשטרה אכן ישנה תלונה שממתינה זמן רב וככל הנראה לפני סגירת תיק מחוסר עניין לציבור.
ראשי המועצות וגיה וכרמל מופתעים מהמקרה והם ידרשו לבדוק את העניין.
בכיר במשרד הפנים, אמר לנו: "מקרים כאלה יכולים לקרות ואז לפי רישום השיק פונים לחייב בדרישת תשלום ואז הוא חייב לשלם את הכספים המגיעים לועדה, במקרה הזה ככל הנראה נעשתה אפלייה והתכוונו שהחייב לא ישלם את הסכום הנ"ל, צריך לבדוק ולחקור את העניין לעומק, מדוע כל הזמן הזה החוב לא נגבה מהחייב, לדעתי אם החייב היה אזרח רגיל מהשורה היו תובעים אותו וממרמרים לו את החיים".
יש לציין שנואת בכל סעיף וסעיף העבירה צילומים, מכתבי התכתבות ומספרי המחאות בכללי.

















