עסקים מקבלים עיקולים על ארנונה מתקופת המלחמה

דיון חירום בקריית שמונה שכינס ח"כ עודד פורר יו"ר הוועדה לחיזוק ופיתוח הנגב והגליל, שדרש מהממשלה להפסיק להבטיח הבטחות ולהתחיל להעביר סיוע מיידי להצלת הצפון. ח"כ פורר: "הגליל על סף קריסה, קריית שמונה לא מתאוששת, והעסקים מקבלים עיקולים על ארנונה מתקופת המלחמה".

19.01.2026 מאת: פורטל הכרמל והצפון
עסקים מקבלים עיקולים על ארנונה מתקופת המלחמה

 

ח"כ עודד פורר, (ישראל ביתנו) יו"ר הוועדה לחיזוק ופיתוח הנגב והגליל, קיים דיון חירום בקריית שמונה בהשתתפות ראשי רשויות, ח"כ ששון גואטה, נציגי משרדי ממשלה ובעלי עסקים קטנים. הדיון התקיים במרגלית סטרטאפ סיטי גליל, על רקע קריסת העסקים והנסיגה הדמוגרפית שהחריפו לאחר שנתיים של מלחמה.

 

"קריית שמונה של ינואר 2026 היא אירוע דרמטי. אחרי למעלה מ־500 ימי פינוי, הגליל חזר עשרות שנים אחורה", אמר ח"כ פורר במהלך סיור מקצועי ודיון חירום שקיים בעיר. פורר הדגיש כי החלטת הממשלה הקרובה חייבת להשתנות מהותית, מעבר מתקציבים נקודתיים של מיליונים בודדים לתוכנית חירום רחבה, עמוקה ומיידית.

 

״הרחובות הנטושים והחנויות הריקות מביאים לכדי מסקנה ברורה שאין כאן חזרה של 70%, אפילו לא של 40%. העיר ננטשה וממשלת ישראל חייבת להתעורר אחרת נאבד את קרית שמונה״.

 

"עזרה ראשונה לעסקים או שהם יתמוטטו"

בדיון הוצגו נתונים קשים על מצב העסקים הקטנים בצפון. ח"כ פורר הדגיש כי המנגנונים הנוכחיים של משרד הכלכלה אינם מתאימים למציאות של עיר מפונה: פטור מארנונה עכשיו: פטור מלא לעסקים למספר שנים, במימון ממשלתי מלא לרשויות. מענקי צמיחה במקום בירוקרטיה: ביטול תנאי סף קשיחים ויצירת מענקים גמישים שמותאמים ליזמות מקומית תחת איום ביטחוני.

 

"משרד התיירות עוצם עיניים"

ח"כ פורר מתח ביקורת חריפה על היעדרות משרד התיירות מהדיון: "אי אפשר לנהל שיקום כלכלי של הצפון בלי תיירות. התעלמות משרד התיירות מהדיון, זו עצימת עיניים מאירוע לאומי".

 

במהלך הדיון צוינו מספר דרישות שעל ממשלת ישראל לבצע באופן מיידי, בשילוב עם קידום החלטת הממשלה: העברת כל השתלמויות עובדי המדינה מאילת לצפון ולעוטף. שיפוץ ואכלוס צעירים במאות הדירות הציבוריות הריקות בעיר. האצת הקמת מכון המזון והאוניברסיטה, מנועי תעסוקה משמעותיים שיחזירו את הגליל למרכז הפוד-טק. חיזוק תרבות, תיאטרון וחינוך כבסיס לחזרת אוכלוסייה צעירה.

 

ח"כ פורר סיכם את הדיון: "אם הממשלה רוצה שהגליל יחיה, היא חייבת להביא תוכנית מחוץ לקופסה ולהכניס את היד עמוק לכיס. בלי פרנסה ויציבות, האנשים לא יחזרו".

 

תגובות

מומלצים