מונדר אוסאם דרישה למען נכי צה"ל
אוסאם מונדר, תושב כפר עוספיה, נכה צה"ל ממלחמת שלום הגליל ב-1982, נציג נכים בארגון נכי צה"ל, ייחד עם קבוצת נכי צה"ל, פנה לשר האנרגיה והתשתיות אלי כהן והפעיל את מלוא הכובד, כדי לחבר את בתי נכי צה"ל וחיילים משוחררים לחשמל בהוראת שעה. השר קיבל את הפניה בחיוב.
בתמונה אנואר הזימה ומונדר אוסאם
אוסאם פנה לשר אלי כהן ואמר: "בראשית דבריי ברצוני להביע את הערכתי העמוקה לכבודך, על הדרך האנושית, הטובה והמלאה באמפתיה שבה אתה פועל למען כלל הציבור. שמך הולך לפניך כאדם שמקשיב, עוזר ופועל מתוך שליחות אמיתית.
כבוד השר, הגענו היום לפגישה בתקווה גדולה למצוא פתרון לבעיה קשה וכואבת: חיבורי החשמל לבתיהם של נכי צה״ל מהמגזר הדרוזי".
אדוני, כיום ישנם 41 נכי צה״ל החיים בבתים שאינם מחוברים לחשמל. מדובר בלוחמים שנתנו את גופם ונפשם למען ביטחון המדינה, לוחמים שנלחמו בנשק המדינה כתף אל כתף עם לוחמי ישראל האהובה, ושילמו מחיר כבד מאוד – והפכו לנכים, כל זאת למען שלמות המדינה והמשך קיומה.
אנחנו מאמינים בלב שלם שמי שנלחם למען המדינה, זכאי לחיות בבית עם חשמל ותנאים בסיסיים נוספים. לכן הגענו אליך בתקווה אמיתית שהנושא יקבל את הפתרון הראוי, בין אם בהוראת שעה, תקנות מתאימות או מנגנון שיוכל סוף סוף לאפשר חיבור מלא של אותם בתים לחשמל.
אדוני השר, אין זה מתקבל על הדעת שמי שפגע, רצח, אנס או חטף, יקבל חשמל, בעוד נכי צה״ל דרוזים יישארו ללא חיבור חשמל. זה אינו הגיוני, אינו מוסרי ואינו תואם את ערכי המדינה.
לא ייתכן שחיילי צה״ל שנפגעו בשירותם יישארו בחושך. אנחנו סומכים עליך, על הבנתך ועל מחויבותך, ומבקשים בכל לשון של בקשה: עזור לנו להשיב את האור, כפשוטו וכמשמעו, לבתיהם של 41 הלוחמים.
אדוני השר, תודה על ההקשבה, על הלב הגדול ועל המחויבות לעשיית טוב".
מונדר אוסאם, אנוור הזימה, נאיל עמראן

















