תיירות אורטל סיור קולינרי ייחודי

יממה קולינרית ייחודית באוויר הפסגות של הגולן – לינה כפרית בקיבוץ אורטל, מפגשים עם יצרני בוטיק, ביקור בחווה היחידה במזרח התיכון המגדלת ווסאבי, סיור בקואופרטיב היין הצפוני וטעימות בשר מובחר היישר ממגדלי הבקר של אגודת מרעה גולן.

13.03.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
תיירות אורטל סיור קולינרי ייחודי

צילום מיכל אבנד אירוח כפרי באורטל

 

"מהגולן לשולחן" תיירות אורטל משיקה סיור קולינרי ייחודי

 

הסיור, בהדרכת שיר בן מובחר – מומחית לשיווק קולינרי ומדריכת סיורי אוכל, יתקיים ב-26-27 במרץ 2025.

 

תיירות קיבוץ אורטל משיקה סיור קולינרי חדש המחבר בין אוכל, טבע ואנשים. "מהגולן לשולחן" מזמין את המשתתפים להצצה ייחודית אל עולמם של היצרנים והחקלאים המקומיים, המשלבים מסורת עם חדשנות טכנולוגית במרחב הקסום של רמת הגולן.

 

בשנים האחרונות הפכה רמת הגולן ליעד קולינרי מוביל בישראל עם שפע של יקבים, מחלבות בוטיק, חוות חקלאיות ומיזמי מזון חדשניים. במהלך הסיור ייחשפו המשתתפים לתהליכי ייצור מרתקים, יכירו מקרוב את היצרנים המקומיים וייהנו ממיטב התוצרת הטרייה של האזור – ישירות מהשדה, מהכרם ומהמרעה אל השולחן.

 

את הסיור תוביל שיר בן מובחר, מומחית לשיווק קולינרי, יוצרת תוכן ומדריכת סיורי אוכל בגליל ובגולן. שיר פועלת לקידום הקולינריה האזורית, מלווה יצרנים מקומיים ומסייעת לעסקים קטנים להביא את סיפורם ויצירתם לקדמת הבמה.

 

היממה הקולינרית משלבת לינה כפרית באירוח המחודש של קיבוץ אורטל, מוקפת בנוף עוצר נשימה, לצד ארוחות מוקפדות המבוססות על חומרי גלם טריים מהאזור. המשתתפים ייקחו חלק במפגשים אינטימיים עם יצרנים מקומיים, יכירו את סודות הייצור של מוצרי הבוטיק, ויסיירו באתרים קולינריים מובילים בגולן.

 

הסיור עובר בין מוקדי קולינריה בולטים בגולן, בהם יצרנים וחקלאים מקומיים המציעים חוויית טעימות ייחודית וסיפור מרתק על הדרך שעברו.

 

נישי וואסבי  – החווה היחידה במזרח התיכון המגדלת את צמח הווסאבי, בגובה 1,000 מטרים מעל פני הים, סמוך לקיבוץ מרום גולן. באמצעות טכנולוגיות בקרת אקלים מתקדמות, החווה נמנית עם עשר החוות היחידות בעולם שמגדלות ווסאבי מחוץ ליפן. בסיור ילמדו המשתתפים על תהליך הגידול המורכב, ייחשפו לטכניקות הייחודיות המאפשרות לצמח לגדול בתנאים אידיאליים, ויזכו לטעימה מכל חלקיו של הצמח – מהריזום ועד הפרח.

 

ליברו בית מלאכה ליין  – בועז מזרחי אדם הוא אחד מתוך ארבעה ייננים העובדים יחדיו בחלל הקואופרטיב הצפוני ומייצרים יין בשיתוף פעולה. כל יצרני הקואופרטיב מלווים את תהליך הייצור מתחילתו ועד סופו – מגידול הגפן ועד הבקבוק. בסיור ילמדו המשתתפים על הדרך בה הפך בועז לוויניירון – יינן המגדל את הגפן שלו בעצמו, ייחשפו לתהליך הייצור הייחודי של היקב ויטעמו מהחביות, כולל הצצה ליין הרוזה החדש שיושק בחג הפסח.

 

מרעה גולן – תשעה משקים שהתאגדו לקואופרטיב חקלאי המתמחה בגידול בקר וצאן במרעה חופשי. הם מחזיקים בפרוטוקול גידול משותף וגישה זהה – לגדל את העדרים ברווחה, על בסיס תזונה טבעית, ללא אנטיביוטיקה מניעתית וזרזי גדילה. במהלך הסיור ילמדו המשתתפים על שיטת הגידול הייחודית של הקואופרטיב, ייחשפו לאתגרים של החקלאים המקומיים, וישמעו על האלטרנטיבה הבריאה שהם מציעים לשוק הישראלי.

 

מושיץ בית קלייה ואספרסו בר – דניאל ונעה מושיץ התחילו את פעילות בית הקלייה שלהם בדירה קטנה בירושלים ובחרו לעבור לגליל העליון כדי להגשים את חלומם ולהביא תרבות קפה אל אצבע הגליל. בית הקלייה שממוקם בקיבוץ מחניים מכיל גם בית מאפה ומציע מגוון תערובות ופולי קפה חד זניים. במהלך הביקור ילמדו המשתתפים על עולם הקפה, ייחשפו לתהליכי הקלייה הייחודיים ולבחירת התערובות, ויטעמו חליטות קפה מובחרות לצד מאפים טריים מתוצרת המקום.

 

מעבר לחוויה האישית, "מהגולן לשולחן" מבקש לחזק את הכלכלה המקומית ואת היצרנים הקטנים שמביאים לשולחן את התוצרת האיכותית, הייחודית והטבעית ביותר שיש בארץ. הסיור יוצר חיבור ישיר בין המשתתפים ליצרנים, מעודד צריכה מקומית ומעלה את המודעות לחשיבותה של חקלאות בת-קיימא.

 

בין מסורת לטכנולוגיה, בין חומרי גלם לאנשים שמאחוריהם – זהו מסע שמפגיש את המשתתפים עם הזהות הקולינרית הייחודית של הגולן.

ליברו צילום בועז מזרחי אדם

 

תגובות

מומלצים